Carlos Rodriguez

Alle informatie over Carlos Rodriguez, inclusief uitslagen, volgende wedstrijden, nieuws, quotes en alle andere informatie hier op wielrennenuptodate.nl

Carlos Rodríguez is een van de jonge talenten van het Spaanse wielrennen. In zijn eerste topcampagne met INEOS Grenadiers was hij een van de besten in de Vuelta a España en wist hij het Spaanse kampioenschap op de weg te winnen door een aantal zeer sterke rivalen te verslaan.
Naam: Carlos Rodriguez
Verjaardag: 2 februari 2001
Geboorteplaats: Almuñécar, Spanje
Pro geworden: 2020
Lengte: 1.83m

Data powered by FirstCycling.com

Carlos Rodríguez Cano is geboren in Almuñecar, Almería, op 2 februari 2001. Zijn eerste herinnering op een fiets is toen hij als kind de wielen van zijn fiets haalde en zijn vader hem aanmoedigde om een heuvel af te gaan. Ik had niet eens door dat hij ze eraf had en sindsdien is hij niet meer gestopt.
"Het was iets progressiefs, om op steeds verder weg gelegen plaatsen wedstrijden te rijden, beetje bij beetje reed hij meer nationale wedstrijden en behaalde ik resultaten waardoor ik naar de Foundation kon gaan, wat een belangrijke stap in zijn carrière was", vertelt hij over zijn begin in een video van de Spaanse wielerbond.
De inwoner van Almeria heeft zijn studie kunnen combineren met fietsen, ondanks dat het moeilijk was om terug te komen van de training en hij in plaats van te rusten een boek moest openslaan. Zijn eerste grote wedstrijd was de Paris-Roubaix Junior, waar hij zesde werd en toegaf dat hij zich erg comfortabel voelde op het asfalt (iets wat erg zeldzaam is voor een Spaanse renner).
Datzelfde jaar 2018, als junior, wist hij de tijdrit te winnen en eindigde hij vierde in het algemeen klassement in de Tour de Gironde en won hij nog een etappe en eindigde hij vijfde in de Trophée Centre Morbihan. Hij werd zevende in de Europese tijdrit onder 23 jaar en won in diezelfde discipline het Spaans juniorenkampioenschap. Hij werd zevende in de Europese tijdrit onder 23 jaar en won in diezelfde discipline het Spaans juniorenkampioenschap.
In 2019 werd hij 15e in Gent-Wevelgem junior, maar Roubaix kon hij dit keer niet uitrijden. Hij won het algemeen klassement in de Tour de Gironde en werd zesde in Morbihan. Hij won opnieuw de tijdrit van het Spaans juniorenkampioenschap, hoewel hij noch bij de Europese noch bij de Wereldkampioenschappen een grote rol speelde.
In 2020, toen hij al met INEOS Grenadiers deelnam aan de WorldTour, behaalde Rodriguez geen grote resultaten, maar reed hij wel in wedstrijden als de UAE Tour, de Vuelta a Burgos, de BinckBank Tour of eendagswedstrijden als de Giro della Toscana, de Coppa Sabatini, de Giro dell'Appennino, de Scheldereprijs of de Brugge-De Panne.
In 2021 consolideerde hij zich in het peloton. Hij begon met een 17e plaats in de Tour de la Provence en eindigde 7e in de Grand Prix Industria & Artigianato. Hij eindigde 4e in de Vuelta a Andalucía na een geweldige prestatie en reed zijn eerste Critérium du Dauphiné (eindigde 33e).
Nadat hij derde was geworden in de nationale elitewedstrijd achter Ion Izagirre en David de la Cruz en achtste in de tijdrit, reed hij de Tour de l'Avenir. Na een geweldige week won hij de laatste etappe en eindigde als tweede op slechts 7 seconden van de Noor Tobias Johannessen. Hij eindigde het jaar als 10e in de Tour of Britain en nam in Vlaanderen deel aan zijn eerste wereldkampioenschappen voor elite renners. Hij eindigde 25e in de tijdrit en 53e in de wegwedstrijd.
2021 was het jaar van zijn consolidatie in het internationale peloton, 2022 was het jaar van zijn opleving. Al in zijn eerste wedstrijd in de Volta a la Comunitat Valenciana toonde hij zijn kracht door op het podium te eindigen achter twee renners van het formaat Aleksandr Vlasov en Remco Evenepoel en voor Enric Mas en Alejandro Valverde.
Hij volgde dat op met een vierde plaats in de Vuelta Andalucía, een vijfde in de Trofeo Laigueglia en een verdienstelijke 20e in de Strade Bianche. In de Volta a Catalunya eindigde hij 15e en vervolgens behaalde hij in de Itzulia zijn eerste grote overwinning als prof toen hij de vijfde etappe, finishend in Mallabia, won voor Daniel Martinez, Evenepoel, Ion Izagirre en Enric Mas;
Na zijn debuut in Luik-Bastenaken-Luik zonder veel geluk, kwam hij dicht bij zijn eerste etappeoverwinning in La Route d'Occitanie (tweede achter Michael Woods). Na de Franse wedstrijd bewees hij zijn kwaliteit door vierde te worden in het Spaanse kampioenschap tijdrijden, de wegwedstrijd van het eerder genoemde Spaanse kampioenschap te winnen en vijfde te worden in de Clásica de San Sebastián.
Daarna reed hij de Vuelta a Burgos, waar hij zevende werd. Daarna reed hij zijn eerste Vuelta a España, waarin hij op hoog niveau presteerde aan de zijde van Remco Evenepoel, Enric Mas en Primoz Roglic tijdens bijna alle bergetappes. Toen hij samen met Juan Ayuso vocht voor de derde plaats op het podium, kwam hij ten val in etappe 18 waardoor hij zevende eindigde in het algemeen klassement. Zoals we zeggen, een geweldige prestatie van zijn kant. Hij sloot het seizoen af met een verdienstelijke vijfde plaats in De Ronde van Lombardije.