Demi Vollering

Alle informatie over Demi Vollering, inclusief uitslagen, volgende wedstrijden, nieuws, quotes en alle andere informatie hier op wielrennenuptodate.nl

Demi Vollering is een professionele wielrenster die momenteel rijdt voor Team SD Worx. Ze is een specialist in klassiekers en klimmen en is een van de meest veelzijdige en krachtige rensters in het peloton geworden, die constant presteert in wedstrijden met beklimmingen. Op haar palmares staan wedstrijden als La Course By Le Tour de France, Tour de France Femmes, Luik-Bastenaken-Luik, Strade Bianche Donne, Women's Tour en Itzulia Women.
Naam: Demi Vollering
Verjaardag: 15 november 1996
Geboorteplaats: Pijnacker, Nederland
Pro geworden: 2019
Lengte: 1.72m

Data powered by FirstCycling.com

Demi Vollering werd geboren op 15 november 1996 en heeft zichzelf gevestigd als een van de beste klimmers en klassiekers in het vrouwenpeloton. Vollering maakt deel uit van een ongelooflijk prestigieus Nederlands veld en is een van de nieuwe gezichten van een opkomende generatie. Vollering heeft momenteel een contract bij Team SD Worx tot 2024. Geschat wordt dat ze tijdens La Planche des Belles Filles in de Tour de France Femmes 2022 gemiddeld 5,33W/kg reed gedurende 24 minuten. Verder zou geschat kunnen worden dat haar FTP rond de 5-5.1W/Kg zou liggen.
Vollering begon haar professionele carrière in 2018 bij de SwaboLadies.nl ploeg waarin ze haar eerste stappen zette op weg naar overwinningen in het profpeloton, tweede werd in de slotetappe van de Tour of Uppsala en vier keer binnen de Top10 van etappes eindigde in de Tour Cycliste Féminin International de l'Ardèche. Vollering werd in 2019 gecontracteerd door Parkhotel Valkenburg en was een onmiddellijk succes met een 7e plaats in de Amstel Gold Race, een 5e plaats in Flèche Wallone en een 3e plaats in Luik-Bastenaken-Luik. De maand daarna pakte ze haar eerste profzege op het Festival Elsy Jacobs waar ze tweede werd - met direct daarna een 5e plaats in de Women's Tour.
Later in het seizoen zou ze haar talent verder bewijzen in het heuvelachtige terrein, ze werd 5e in de GP de Plouay en won de Giro dell'Emilia voor Elisa Longo Borghini. In 2020 was ze dus iemand om in de gaten te houden in het peloton tijdens de grootste wedstrijden. Dit jaar eindigde ze op het podium van de Volta Comunidad Valenciana, La Course van Le Tour de France en Flèche Wallone, en ze presteerde ook in de late kasseiklassiekers, wat nog meer talent liet zien.
In 2021 brak Vollering door bij Team SD Worx. Ze werd tweede in zowel de Brabantse Pijl als de Amstel Gold Race, na 5e in de Tour des Flandres en 6e in Strade Bianche. Ze sloot haar voorjaarsklassiekers af met een overwinning in Luik-Bastenaken-Luik door een elitegroep te verslaan in de eindsprint. Vollering werd vervolgens 3e in de Vuelta a Burgos, maar sloeg opnieuw haar slag met een overwinning in La Course by Le Tour de France waar ze opnieuw gebruik maakte van haar explosiviteit om te winnen in de heuvelachtige finale in Landerneau.
Vollering reed vervolgens naar de 3e plaats in de Giro d'Italia, de 5e plaats in de Simac Ladies Tour, de 3e plaats op het Europees kampioenschap tijdrijden en de 5e plaats in de wegwedstrijd, evenals de 7e plaats op het wereldkampioenschap, en veroverde de Women's Tour laat in het jaar waar ze ook de beslissende tijdrit op dominante wijze won. Het voorjaar van 2022 was niet veel anders met een overwinning in de Brabantse Pijl en podiumplaatsen in Omloop Het Nieuwsblad, Amstel Gold Race, Flèche Wallone en Luik-Bastenaken-Luik.
De consistentie en het niveau waren er, maar ze ondersteunde die door alle drie de etappes en het algemeen klassement te winnen in Itzulia Women kort daarna. Ze won de koninginnenrit en eindigde ook als 3e in de Vuelta a Burgos in Spanje. Toen de Tour de France Femmes terugkeerde, was Vollering een van de kanshebbers op de overwinning, maar ze kon Annemiek van Vleuten in de bergetappes niet evenaren. Desondanks reed ze naar de tweede plaats in het algemeen klassement en werd ze tweede in beide laatste etappes. Ze werd 3e in de Ceratizit Challenge by La Vuelta, nog een sterke afsluiting van haar seizoen.
2023 was het seizoen dat een stempel drukte op de legende van Vollering. De Nederlandse renner was de ster van het seizoen en maakte deel uit van een Team SD Worx dat veel van de kalender domineerde. Vollering's klimcapaciteiten waren superieur aan de rest van het peloton tijdens verschillende wedstrijden op de kalender. Ze won de Strade Bianche Donne en Dwars door Vlaanderen aan het begin van het jaar. In de Ardennenklassiekers zette ze een enorme prestatie neer door Amstel Gold Race Dames, Flèche Wallone Féminine en Luik-Bastenaken-Luik Femmes te winnen. Ze had een voorproefje gegeven van haar klimcapaciteiten, maar ze zou dat in de etappekoersen gaan gebruiken.
Vollering won de Vuelta a Burgos Feminas, het Nederlands kampioenschap en de Tour de Romandie Féminin, maar haar triomf in de Tour de France Femmes was het hoogtepunt van haar seizoen. SD Worx was overweldigend dominant in de Franse wedstrijd die een ander niveau heeft bereikt als het gaat om bekendheid. De 26-jarige won de koninginnenrit naar de Col du Tourmalet in etappe 7, die bepalend was voor de beslissing over de gele trui.
Verder eindigde Vollering tweede op het WK en de Ronde van Vlaanderen achter ploeggenote Lotte Kopecky, Itzulia Women en Tour de Suisse Women achter andere ploeggenote Marlen Reusser, tijdens La Vuelta Feminina achter Annemiek van Vleuten nadat ze werd verrast tijdens een plaspauze.