Cecilie Uttrup Ludwig

Alle informatie over Cecilie Uttrup Ludwig, inclusief uitslagen, volgende wedstrijden, nieuws, quotes en alle andere informatie hier op wielrennenuptodate.nl

Cecilie Uttrup Ludwig is een Deense professionele wielrenster en renster voor de FDJ - SUEZ - Futuroscope ploeg. Ze is vooral bekend om haar populariteit in het vrouwenwielrennen die ze dankt aan haar energieke interviews en veelvuldige vertoon van emoties, maar ze heeft ook overwinningen op haar palmares zoals in de Ronde van Scandinavië, Giro dell'Emilia en een ritzege in de terugkerende editie van de Tour de France Femmes.
Naam: Cecilie Uttrup Ludwig
Geboren: 23 augustus 1995
Geboorteplaats: Frederiksberg, Denemarken
Pro geworden: 2014
Lengte: 1.68m

Data powered by FirstCycling.com

Cecilie Uttrup Ludwig werd geboren op 23 augustus 1995 in Frederiksberg, Denemarken, en is één van de populairste rensters in het peloton geworden, maar ook één van de succesvolste door haar talenten als puncheur, klimmer en klassiekerrenster. Ze rijdt momenteel voor de Franse FDJ - SUEZ - Futuroscope ploeg waar ze een contract heeft tot 2024.
Haar profcarrière begon in 2014 bij het Deense Team Rytger. Gedurende dit jaar en 2015 reed ze internationaal op zowel onder-23 als elite niveau, waarbij ze geen doorbraakresultaten boekte maar zich wel liet gelden in het peloton. In 2016 tekende ze bij Team BMS BIRN, een volledig Deense ploeg waar ze sterke resultaten begon te behalen. Een lang seizoen zag haar slagen op de nationale kampioenschappen tijdrijden, evenals de Tour de Feminin waar ze 2 etappes en het eindklassement won. Ze maakte ook haar debuut in de kasseiklassiekers, won verschillende klassementen en eindigde 9e op de Europese kampioenschappen dit jaar.
Dit trok de aandacht van verschillende teams en Cervélo-Bigla Pro Cycling was haar volgende bestemming. Hier begon ze te rijden op een kalender van hogere kwaliteit, maar ze slaagde er meteen in met de eindoverwinning in de Setmana Ciclista Valenciana, naast een 9e plaats in Strade Bianche en een 3e plaats in de Trofeo Alfredo Binda. Tussen andere goede resultaten door werd Ludwig opnieuw Deens nationaal kampioen ITT, werd ze 2e op de Europese kampioenschappen tijdrijden en won ze het jongerenklassement in zowel de Giro d'Italia als de Giro Toscana - waar ze als 2e eindigde.
In 2018 bleef ze consistent, werd 4e bij de Setmana Ciclista Valenciana, 10e bij Strade Bianche, 7e bij de Trofeo Alfredo Binda en won het Deens kampioenschap tijdrijden. Ze is ook 6e geworden in de Giro d'Italia, 4e in La Course by Le Tour de France, 3e in de Giro dell'Emilia en 4e in Chrono des Nations. In 2019 zou ze een van de topklassiekers worden, met een 5e plaats in Strade Bianche, een 3e plaats in beide Trofeo Alfredo Binda en een top 10-notering in alle drie de Ardennenklassiekers.
Daarna won ze de GP de Plumelec, werd 4e in de Tour de Bretagne en werd 3e in La Course by Le Tour de France in Pau. In 2020 zou Ludwig overstappen naar de FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope ploeg. Het was een goede zet voor beide partijen, hoewel haar seizoen pas eind juli begon, reed ze naar de overwinning in de Giro dell'Emilia, tot op de dag van vandaag een van haar grootste. Ze werd ook 7e in Strade Bianche, 4e in de Giro d'Italia, 8e op het WK en klom naar de 2e plaats in Flèche Wallone.
In 2021 heeft ze opnieuw een consistent voorjaar, met een 3e plaats in de Trofeo Alfredo Binda, 5e in Strade Bianche en top 10-resultaten in de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ze won een etappe en eindigde 6e in de Vuelta a Burgos en reed naar de 2e plaats in La Course by Le Tour de France, alleen verslagen door Demi Vollering op de heuveltop finish in Landerneau. Ze werd 10e op de Olympische Spelen in Tokyo, 5e in de Ladies Tour of Norway en 8e op de Wereldkampioenschappen.
In 2022 werd ze Deens kampioen in wegwedstrijden na een solo-aanval. Aan het begin van het seizoen eindigde ze 2e in de Volta Comunitat Valenciana, 5e in Strade Bianche, 9e in de Trofeo Alfredo Binda en 6e in de Tour des Flandres, naast een 5e plaats in de Vuelta a Burgos. In de Grote Rondes is ze succesvol, met een 6e plaats in de Giro d'Italia, een 5e plaats in de Ceratizit Challenge by La Vuelta en een 7e plaats in de Tour de France Femmes waar ze de 3e etappe naar Epernay won.
Ludwig pakte echter een zeer belangrijke overwinning in de zomer door de koninginnenrit en het algemeen klassement te winnen in de World Tour Tour of Scandinavia. Op de Wereldkampioenschappen van Wollongong wist ze ook naar de 5e plaats te sprinten. In 2023 eindigde Ludwig al vroeg op de derde plaats in Strade Bianche, maar pas in het tweede deel van het seizoen zou ze weer richting de top presteren. De FDJ - SUEZ renster reed naar een zesde plaats in de Giro Donne en een zevende plaats in de Tour de France Femmes.
Haar beste vorm kwam aan het einde van het seizoen. Na de Tour de France Femmes draaide ze op volle toeren en zette een zeer sterke prestatie neer op de Wereldkampioenschappen in Glasgow - net als in Strade Bianche eindigde ze derde achter Lotte Kopecky en Demi Vollering. Meteen daarna won ze twee etappes en eindigde ze tweede in de Ronde van Scandinavië, en uiteindelijk wist ze ook de Giro dell'Emilia te winnen.