Ethan Vernon pakt eerste overwinning in de kleuren van Israël - Premier Tech tijdens openingsetappe Tour des Alpes Maritimes

Wielrennen
zaterdag, 17 februari 2024 om 16:36
1109051667
In de openingsetappe van de Tour des Alpes Maritimes 2024 heeft Ethan Vernon de overwinning behaald, waarmee hij in dit vroege stadium van de wedstrijd aan de leiding gaat.
Met slechts een kopgroep van twee renners die ongeveer 1:50 voorsprong hadden op het peloton bij het ingaan van de laatste 50 kilometer, leek de kans op een massasprint klein. Echter, toen die voorsprong was gegroeid tot meer dan twee minuten met nog 30 kilometer te gaan, leek de uitkomst van de etappe veel onzekerder.
Romain Bardet en Romain Gregoire waren het wachten op het peloton zat en besloten om de achtervolging in te zetten op het leidende duo, met nog 17 kilometer te gaan. Ondanks dat ze er niet in slaagden om hun poging succesvol af te ronden, slaagde het Franse duo erin om de helft van de kopgroep terug te brengen, waardoor alleen Andrea Mifsud nog overbleef.
Met nog 5 kilometer te gaan behield Mifsud een voorsprong van meer dan 20 seconden. De 24-jarige Fransman toonde een indrukwekkende prestatie als solist aan de leiding, maar werd uiteindelijk, met nog 1,4 kilometer te gaan, ingehaald door het peloton.
In de sprint won Ethan Vernon van Israel - Premier Tech voor Sean Flynn en Vincenzo Albanese.