Romain Bardet reageert op laatste WK-deelname: "Een van de moeilijkste wedstrijden"

Wielrennen
maandag, 30 september 2024 om 9:00
romainbardet
Romain Bardet, een van Frankrijks meest gevierde wielrenners, nadert het einde van zijn illustere carrière en de wereldkampioenschappen van 2024 in Zürich markeerden zijn laatste deelname aan de wegwedstrijd. Bardet, bekend om zijn agressieve koersstijl en opmerkelijke regelmaat in Grote Rondes, eindigde als 10e in een zware koers, achter de schijnbaar onoverwinnelijke Tadej Pogacar, die de overwinning opeiste met een verbluffende solo-aanval over 100 kilometer.
Eerder dit jaar tijdens de Tour de France beleefde Bardet een van de grootste hoogtepunten uit zijn carrière toen hij de openingsetappe won en daarmee voor het eerst de iconische gele trui won. Hoewel dit Wereldkampioenschap geen podiumplaats opleverde voor Bardet, getuigt zijn 10e plaats van zijn blijvende kracht en vastberadenheid. Hij eindigde eerder als tweede op de Wereldkampioenschappen in 2018, waar hij een zilveren medaille won.
Na de wedstrijd sprak Bardet met Cyclism'Actu, nadenkend over de uitdaging van zijn laatste Wereldkampioenschap. "Het was een van de moeilijkste wedstrijden uit mijn carrière," gaf Bardet toe.
Vooruitkijkend heeft Bardet zijn zinnen al gezet op een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Na zijn deelname aan het Critérium du Dauphiné in 2025 zal hij de overstap maken naar het gravelracen, een discipline die steeds populairder wordt en veel voormalige wegrenners aantrekt. Voor Bardet betekent het een nieuwe uitdaging nu hij zijn tijd in het WorldTour-circuit begint af te bouwen.
Bardet heeft een enorme bijdrage geleverd aan het Franse wielrennen en hoewel zijn carrière op de weg misschien ten einde loopt, zal zijn passie voor de sport blijven schitteren in deze nieuwe en spannende fase.