"De komende jaren zal ik zeker proberen de roze trui te winnen" - Antonio Tiberi laat Italiaanse fans dromen na het veroveren van de witte trui bij zijn debuut in de Giro

Wielrennen
zaterdag, 25 mei 2024 om 23:00
antoniotiberi
Antonio Tiberi van Bahrain - Victorious toont een voortdurende groei in de Giro d'Italia 2024 en behoort tot de meest indrukwekkende renners van de eerste Grote Ronde van het jaar. In de laatste test van het klassement in etappe 20 eindigde de Italiaan als 4e en verzekerde zich van een 5e plaats in het algemeen klassement.
Tijdens de laatste beklimming van de Monte Grappa leek het er even op dat de 22-jarige, slechts in zijn derde Grote Ronde, kon dromen van het podium toen hij voor zijn rivalen Geraint Thomas en Ben O'Connor reed. Uiteindelijk mocht dat niet zo zijn, want het duo vocht terug en finishte samen met Tiberi en anderen, op meer dan twee minuten Tadej Pogacar, die de etappe won. Desondanks wist Tiberi de witte trui voor beste jonge renner veilig te stellen, wat een duidelijk teken is van zijn uitstekende prestaties gedurende de afgelopen drie weken.
"In de Giro had ik vandaag misschien wel mijn beste dag", vertelt de renner van Bahrain - Victorious met een glimlach tijdens zijn interview na de etappe. "Ik voelde me de hele dag super goed, en het was ook de laatste kans om iets te winnen. Dus toen Pogacar aanviel op de laatste klim, probeerde ik mijn best te doen om vol gas te gaan. Ik zag ook dat O'Connor en Geraint een beetje begonnen te zakken, maar toen ik omkeek, waren ze er altijd nog binnen 20 of 25 seconden. In de afdaling gaf ik vol gas, maar ze kwamen terug op de laatste trap."
"Het was een geweldige dag voor mij", schat hij in. "Morgen wordt zeker een van de beste dagen van mijn leven. Rijden in Rome, mijn regio, met mijn vrienden in Italië en de witte trui, het wordt een hele speciale dag."
Het Italiaanse wielrennen schreeuwt om de volgende generatie kandidaten voor de Grote Rondes na de pensionering van Vincenzo Nibali. Kan Tiberi degene zijn die het voortouw neemt en in de toekomst terugkeert om de roze trui te winnen? "Haha, hopelijk", lacht hij als hem dat wordt gevraagd. "De komende jaren zal ik zeker proberen de roze trui te winnen."