Algemeen klassement Giro d'Italia na etappe 20: Tadej Pogacar eindigt in het roze terwijl Daniel Martinez en Geraint Thomas op het podium staan

Wielrennen
zaterdag, 25 mei 2024 om 18:30
tadejpogacar
Hoewel er geen enkele twijfel bestond, heeft Tadej Pogacar de puntjes op de i gezet met opnieuw een geweldige prestatie in etappe 20 van de Giro d'Italia 2024, waarmee hij zijn eindzege in de 107e Giro d'Italia in stijl bevestigde.
Pogacar viel voor de tweede keer aan op de Monte Grappa en liet zijn rivalen geen strobreed in de weg liggen toen hij met meer dan twee minuten voorsprong naar zijn zesde ritzege van deze Grote Ronde reed. Nadat het stof was neergedaald, slaagde Daniel Martinez, die zich verzekerde van de tweede plaats, er nog net in om de achterstand van tien minuten te omzeilen en eindigde de wedstrijd met een achterstand van 9:56 in het algemeen klassement.
Ondanks het feit dat hij niet op zijn best was op de slotklim, slaagde Geraint Thomas van INEOS Grenadiers erin om naast Martinez te finishen en zijn tweede opeenvolgende podium in de Giro te bevestigen. Hij breidde zijn eigen record uit als oudste man ooit die de Top 3 wist te bereiken in de lange en legendarische geschiedenis van de Giro d'Italia op de dag van zijn 38e verjaardag.
Ben O'Connor blijft op de vierde plaats, Antonio Tiberi op de vijfde en ondanks het tijdverlies van de dag blijft Thymen Arensman op de zesde plaats in het algemeen klassement. Met Romain Bardet die veel tijd verloor, stijgt Einer Rubio naar de zevende plaats, Jan Hirt schuift twee plaatsen op naar de achtste plaats voordat Bardet in de Top 10 blijft als negende, met Michael Storer die de top van het klassement compleet maakt tijdens het debuut van het Tudor Pro Cycling Team in de Grote Ronde.