"De perfecte manier om te ontsnappen aan de hectiek van de Formule 1" - Valtteri Bottas eindigt als 133e in zijn categorie op het WK Gravel

Gravel
maandag, 07 oktober 2024 om 10:30
valtteribottas
Als Valtteri Bottas aan een race deelneemt, zien we de Fin doorgaans voorin meestrijden op duizelingwekkende snelheden in de Formule 1. Afgelopen weekend verliep dat echter anders tijdens het WK Gravel.
Terwijl Mathieu van der Poel een indrukwekkende overwinning behaalde, eindigde Bottas als 133e in zijn categorie, die bestond uit amateurs van 35 tot 39 jaar. Hoewel dit ver verwijderd is van de posities waarin Bottas normaal gesproken verkeert, leek de 10-voudig Grand Prix-winnaar volop te genieten van de ervaring.
Voor de start sprak Bottas lachend met de NOS: "Ik ben nerveuzer dan voor een F1-race, omdat ik weet dat het zes uur gaat duren", grapte hij. "Maar dat is juist waarom ik hier ben. Ik wil er volop van genieten. Dit is voor mij de perfecte manier om even te ontsnappen aan de hectiek van de Formule 1."
Hoewel een regenboogtrui nooit binnen handbereik was, was voor Bottas het voltooien van de koers een belangrijk sportief doel. "Ik wil de finish halen, genieten van het publiek en mezelf uitdagen. Dan zie ik wel waar ik eindig", vertelde hij vooraf.
Uiteindelijk eindigde de 35-jarige op de 133e plaats in zijn categorie. Dit was echter niet zijn eerste avontuur op de fiets, dus het lijkt erop dat we Bottas in de toekomst vaker op twee wielen aan het werk kunnen zien.