Johan Jacobs slaat Cyclocross wedstrijden dit jaar over om zich volledig voor te bereiden op de vroege start van het nieuwe seizoen: "Er zou sowieso weinig tijd zijn om te koersen".

Cyclocross
woensdag, 13 december 2023 om 8:30
1098706886 64039408bbe44
Johan Jacobs rijdt deze winter geen Cyclocross wedstrijden. De 26-jarige renner reed in oktober zijn laatste wedstrijd van het seizoen op de weg. Enkele crossen pasten dus niet in zijn programma, vertelt Jacobs aan WielerFlits.
Jacobs kende vorig seizoen een aantal moeilijke momenten. De Zwitser, die een Belgische vader heeft en ook in België woont, kreeg te maken met een vernauwing van een van zijn liesslagaders. Begin mei onderging Jacobs een operatie die niet helemaal zonder risico's was. De operatie was geslaagd en een paar maanden later kon hij het rijden weer hervatten. Het zorgde ervoor dat hij tot half oktober nog veel wedstrijden reed.
"Ik eindigde mijn wegseizoen in de Ronde van Guangxi, wat erg laat was. In 2024 begint het seizoen weer vroeg in Australië. We vertrekken met de ploeg op 4 of 5 januari waardoor er weinig tijd zal zijn om te koersen, wat jammer is maar hopelijk ben ik er volgend jaar weer bij", zegt Jacobs, die in 2014 derde werd op het Europees kampioenschap voor junioren.