Jonas Vingegaard wint de Ronde van Polen 2024! Olav Kooij sprint naar de overwinning in slotrit

Wielrennen
zondag, 18 augustus 2024 om 16:53
jonasvingegaard
Jonas Vingegaard heeft de eindzege in de Ronde van Polen 2024 veiliggesteld. Hij wist de slotetappe, gewonnen door zijn ploeggenoot Olav Kooij in een massasprint, probleemloos door te komen.
Vier renners maakten deel uit van de kopgroep in deze laatste etappe, waaronder enkele bekende namen. Remi Cavagna van Movistar Team kreeg gezelschap van de Pool Marcin Budzinski en het duo Archie Ryan en Jack Rootkin-Gray van EF Education-EasyPost.
Hoewel de kopgroep lange tijd slechts 10 seconden voorsprong had op het peloton, werd hun inspanning uiteindelijk tenietgedaan toen Ryan en Budzinski op ongeveer 3 kilometer van de finish werden ingehaald.
Daarna draaide alles om de sprint voor de overwinning, en in de strijd om de streep zorgde Jonas Vingegaards ploeggenoot bij Team Visma | Lease a Bike Olav Kooij voor dubbel succes. De jonge sprinter pakte de ritzege voor Tim Merlier en Gerben Thijssen.