Giro d'Italia na etappe 1 - update klassement | Narváez in de roze trui; Pogacar wint tijd op rivalen; Bardet en Arensman slachtoffers na explosieve rit

Wielrennen
zaterdag, 04 mei 2024 om 18:02
jhonatannarvaez
De eerste etappe van de Giro d'Italia 2024 is afgesloten met een spectaculaire finish, waardig om de openingsdag te zijn van de eerste grote ronde van het seizoen. Jhonatan Narváez wist de overwinning te pakken in de eindsprint tegen Tadej Pogacar en Max Schachmann.
De INEOS Grenadiers renner toonde al een enorme kracht op de klim naar de slotklim, waar Pogacar van profiteerde om zijn aanval voor de overwinning te lanceren en waar Narvaez in het wiel van de Sloveen wist te blijven tot de eindsprint. De Ecuadoriaan wordt zo de tweede renner uit zijn land die het roze draagt na Richard Carapaz in 2019.
Daarnaast versloeg Schachmann ook de UAE Team Emirates-ster op de finishlijn, die daardoor derde staat in het algemeen klassement van de Giro d'Italia. Achterin bij de favorieten was Geraint Thomas degene die het dichtst bij Pogacar wist te blijven, maar desondanks in de massasprint niet de 10e plaats pakte, waardoord door de bonussen, Damiano Caruso naar de vijfde plaats klom.
Romain Bardet finishte (zonder bonificatieseconden) op 57 seconden van Tadej Pogacar, Thymen Arensman verloor 2:17. Andere renners zoals Luke Plapp, Florian Lipowitz, Michael Woods en Tobias Foss hebben inderdaad tijd verloren vandaag wat bevestigt dat het onwaarschijnlijk is dat zij voor het algemeen klassement gaan.