Felipe Orts wil geschiedenis schrijven voor Spanje op Wereldkampioenschap cyclocross: "We hebben ons huiswerk gedaan en ik wil alles geven"

Cyclocross
zondag, 04 februari 2024 om 12:00
copyright proshots 19575305
In Tabor, Tsjechië, staat vandaag het langverwachte Wereldkampioenschap cyclocross 2024 op het programma. Hier zullen 's werelds beste renners de strijd met elkaar aangaan op een uitdagend parcours. Mathieu van der Poel wordt gezien als de grote favoriet voor de overwinning.
Felipe Orts, de regerend Spaans kampioen, streeft naar een uitstekende prestatie in het kampioenschap. Met optimisme en vastberadenheid uitte Orts zijn motivatie voor de race: "We hebben ons huiswerk gedaan, een goed gevoel en de wil om alles te geven. Om 14:30 uur wacht de Tsjechische modder op ons," deelde hij in zijn eerdere verklaringen op sociale netwerken.
Orts, die dit seizoen heeft laten zien een betrouwbare deelnemer te zijn in zowel de wereldbeker als de Superprestige, koestert de ambitie om een Top 5-plaats te behalen in het Tsjechische evenement. Zijn toewijding en gedegen voorbereiding onderstrepen zijn streven om te schitteren op het internationale podium.
Dit seizoen stond Orts op het podium in Loenhout, waar Mathieu van der Poel als winnaar over de streep kwam. Verder behaalde hij de zesde plaats in Gullegem, de achtste plaats in Benidorm en eindigde hij als negende in de laatste wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. Eerder, tussen oktober en november, eindigde hij meerdere keren in de top 5 in races zoals Maasmechelen, Niel en Merksplas. Zijn consistente prestaties bevestigen zonder twijfel zijn positie bij de besten in de cyclocross.
Ondanks dat hij tot nu toe nog nooit de Top 10 heeft bereikt op een Wereldkampioenschap cyclocross, rijst de vraag of dit wellicht zijn jaar wordt.