Mark Cavendish zal niet starten in Milaan-Sanremo: "De koers is veranderd van wat het ooit was toen ik het won"

Wielrennen
woensdag, 06 maart 2024 om 11:15
markcavendish
Milano-Sanremo groeit uit tot een wedstrijd voor klassiekerspecialisten en puncheurs, niet langer exclusief voor sprinters. Elk jaar wordt het parcours uitdagender. Mark Cavendish heeft echter al bevestigd dat hij niet aan de start zal verschijnen in Italië.
"Milaan-San Remo zal altijd een speciale wedstrijd voor me blijven, maar dit seizoen heb ik ook andere doelen te bereiken. Ik heb vorig jaar deelgenomen en het is veranderd van wat het ooit was toen ik het won," vertelde hij aan Cyclingnews tijdens Tirreno-Adriatico.
In 2009, 15 jaar geleden dit jaar, won Cavendish La Classicissima. Rond datzelfde jaar zagen we andere winnaars opduiken, zoals Mario Cippolini, Matthew Goss en Gerald Ciolek, renners waarvan de sprint hun belangrijkste wapen was. Sinds 2017 is er echter geen enkele editie meer gewonnen door een sprinter, en elk jaar lijkt de koers vroeger en harder te beginnen, omdat de klassiekerspecialisten steeds meer van plan zijn om het verschil te maken op de kleine klimmetjes. Cavendish heeft niet de benen om dit te evenaren.
Vorig jaar keerde hij terug naar het Italiaanse monument, maar eindigde als 150e omdat hij niet in staat was om het peloton bergop te volgen - hetzelfde zou dit jaar worden verwacht als hij terug zou keren. "De sport is wat het is. Ik volg de grote eendagswedstrijden altijd met veel interesse en kijk er samen met mijn zoon Casper naar, hij houdt van de klassiekers. Dus het zal nog steeds een speciale dag voor me zijn," concludeerde hij. De Kazachse ploeg zal in Italië nu hopen op een goed resultaat van Christian Scaroni, terwijl Cavendish zich richt op de vlakke klassiekers zoals de Classic Brugge - De Panne en Scheldeprijs.