Juan Ayuso

Alle informatie over Juan Ayuso, inclusief uitslagen, volgende wedstrijden, nieuws, quotes en alle andere informatie hier op wielrennenuptodate.nl

Juan Ayuso is een jonge Spaanse wielrenner die sinds zijn begin als prof een indrukwekkend niveau heeft laten zien. In zijn eerste deelname aan de Vuelta a España wist hij op het podium te eindigen.
Naam: Juan Ayuso
Verjaardag: 16 september 2002
Geboorteplaats: Barcelona, Spanje
Pro geworden: 2021
Lengte: 1.83m

Data powered by FirstCycling.com

Ayuso werd op 16 september 2002 geboren in Barcelona, hoewel hij het grootste deel van zijn leven in Jávea, in Alicante, heeft gewoond. Al in 2017, toen hij nog een cadet was, viel hij op door de Spaanse kampioenschappen op de weg en de tijdrit te winnen.
Datzelfde seizoen won hij de Ronde van Portugal in zijn categorie. In 2018 herhaalde hij zijn triomf in het Spaanse kampioenschap tijdrijden en won hij de koninginnenrit van de Tour de l'Ain. In 2020 won hij als junior opnieuw de Spaanse nationale kampioenschappen op de weg en tegen de klok en werd hij tweede in de Cofidis Junior Spanish Cup.
Al deze resultaten leidden ertoe dat Joxean Fernández Matxin zijn zinnen op hem zette en hij zal zich in juni 2021 aansluiten bij het UAE Team Emirates van Tadej Pogacar en zijn bedrijf.
Eerder dat seizoen, rijdend voor Team Colpack Ballan, eindigde hij 17e in de Settimana Coppi e Bartali, won de Trofeo Piva en de Giro del Belvedere voordat hij werd gekroond tot de beste jonge wielrenner van het moment door de Giro Ciclistico d'Italia te winnen met grote solvabiliteit en 3 etappes. Daarna sloot hij zich aan bij UAE Team Emirates, dat wordt gezien als een van de grote opkomende talenten in de sport.
Hij debuteerde met een 17e plaats in de Giro dell'Appennino en een indrukwekkende tweede plaats in de Prueba Villafranca. Hij werd 18e in de Clásica de San Sebastián en 16e in het Getxo circuit. Hij reed de Tour de l'Avenir, maar moest zich terugtrekken door een valpartij. Hij werd derde in het U23 Europees Kampioenschap en sloot zijn seizoen af in de Ronde van Luxemburg zonder het U23 Wereldkampioenschap te finishen.
De campagne van 2022 begon thuis met een 19e plaats in de Volta a la Comunitat Valenciana. Daarna liet hij een goed niveau zien in de Faun-Ardèche Classic (14e), de Drome Classic (4e) en de Trofeo Laigueglia (2e). Hij kwam in goede vorm aan in de Volta a Cataluna, waar hij 5e werd in het algemeen klassement. Hij kwam dicht bij het podium in de Ronde van Zwitserland met een vierde plaats en moest zich terugtrekken uit het Critérium du Dauphiné. In zijn aanloop naar de Vuelta a España werd hij zevende in de nationale tijdrit, vierde in de wegwedstrijd, vierde in Villafranca en won hij het Circuito de Getxo.
In de Vuelta a España 2022 toonde hij vanaf het begin een buitengewoon niveau en finishte hij bij de besten in de meeste bergetappes. In zijn Grand Tour-debuut eindigde hij op het podium in Madrid naast Remco Evenepoel en Enric Mas.